logo
  • Forum
  • Reddit
  • #Slack BitcoinCore
  • #Slack
  • Bitcoin Wiki
  • Bitcoin.org

To segwit2x fork του Νοεμβρίου ακυρώθηκε

Posted on: November 8, 2017 /
Comments: No comments /
Categories: World bitcoin

To segwit2x fork είναι και πλέον επίσημα ακυρωμένο καθώς οι σημαντικότεροι υποστηρικτές του με υπογεγραμμένο μήνυμα στην mail λίστα συζήτησης τους ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να το υποστηρίζουν για τον λόγο ότι δεν υπάρχει πλέον η απαιτούμενη υποστήριξη της κοινότητας.

Όπως αναφέρουν στο μήνυμα τους ο αρχικός σχεδιασμός της λεγόμενης συμφωνίας της Νέας Υόρκης ήταν αυτό το fork να συγκεντρώσει την συντριπτική πλειοψηφία της κοινότητας ώστε  να μην υπάρξει ο κίνδυνος διάσπασης του Bitcoin δικτύου. Κάτι τέτοιο όμως δεν επετεύχθη και γιαυτό τον λόγο ακυρώνουν και την προσπάθεια τους για fork του ψηφιακού νομίσματος στις 16 Νοεμβρίου.

Το μήνυμα το υπογράφουν οι CEO των startup Bitgo, Xapo, Shapeshift, Blockchain.info καθώς και ο CEO του μεγαλύτερου mining pool ο Jihan Wu.

Ξεχωριστή ανακοίνωση για το θέμα ανέβασε ο άλλος μεγάλος υποστηρικτής της συμφωνίας ο CEO της Bitpay Stephen Pair.

To ιστορικό των αποτυχημένων fork ξεκίνησε στο Bitcoin πριν περίπου ένα χρόνο όταν και οι developer του Bitcoin διέθεσαν τον κώδικα για την ενεργοποίηση του segwit soft fork. Το μεγαλύτερο μέρος των miner κυρίως το μεγαλύτερο mining pool το Antpool της Bitmain καθώς και τα δορυφορικά της mining farm αρνήθηκαν να το ενεργοποιήσουν απαιτώντας μια άμεση αύξηση του Block size μέσω hard fork.

Αυτή η διαμάχη των developer με τους miner κράτησε για πάνω από 6 μήνες με την ενδιάμεση αποτυχημένη απόπειρα των miner να επιβάλουν στο δίκτυο τον κώδικα του Bitcoin Unlimited.

Την λύση στο αδιέξοδο προσπάθησε να δώσει η λεγόμενη συμφωνία της Νέας Υόρκης όπου μετά από συνάντηση μεταξύ των miner και CEO δημοφιλών startup του οικοσυστήματος και μετά από την μεγάλη πίεση του κινήματος UASF  αποφασίστηκε η άμεση ενεργοποίηση του segwit και η μετέπειτα αύξηση του bitcoin block μέσω ενός hard fork.

H ενεργοποίηση του segwit πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο κυρίως κάτω από την πίεση του κινήματος UASF  δημιουργήθηκε όμως αμέσως μετά μεγάλη αβεβαιότητα για την επιτυχία του hard fork κυρίως λόγο της μεγάλης απροθυμίας να το υποστηρίξουν όχι μόνο οι developer του Bitcoin αλλά και η κοινότητα του.

Όσο πλησίαζε η προτεινόμενη ημερομηνία για το fork τόσο μεγάλωνε και η απροθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινότητας να το υποστηρίξει με την σημερινή κατάληξη της ανακοίνωσης ακύρωσης του project από αυτούς που αρχικά το σχεδίασαν.

 

 

-We Stand Together We Win Together-

Tags: bitcoin
June 2025
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
« Oct    

CC0
To the extent possible under law, https://bitcoin-gr.org/ has waived all copyright and related or neighboring rights to this work. This work is published from: Ελλάδα.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok